Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2019 14:47 - Андалузийски браширан оксил
Автор: varlav Категория: Рецепти   
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2019 14:57


 

Rabo de Toro - класическо испанско ястие, което се приготвя от бичи опашки. Задушен бичи опашки са много популярни в Андалусия, родината на бикоборството. Минус бичи опашки, твърдост, лесно се обръща в плюс: при продължителна гасенето който се съдържа в тях в голямо количество колаген се разтваря и прави месото леко и много полезен.

Бичи опашки, задушено по-андалусийски

СЪСТАВКИ

1 бичи опашки с тегло 1-1,5 кг
4 много големи узрели домата
2 сладки червени чушки
3 големи моркова
3 големи глави лук
6 скилидки чесън
1 бутилка сухо червено вино
зехтин "екстра вирджин"
4-6 супени лъжици. л. брашно
2 супени лъжици. л. смлян сладък червен пипер
6-8 зърна черен пипер
2 дафинови листа
сол, прясно смлян черен пипер

СТЪПКА ПО СТЪПКА ГОТВЕНЕ РЕЦЕПТА
Стъпка 1
Опашка, разделен на части по 2-3 прешлен. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2
Лук обелете и нарежете на средни полукръгове, чесъна обелете и фино порубите, моркови, почистете и нарежете на филийки с дебелина 2 см. Почистете чушките, нарязани на големи филии.
Стъпка 3
Загрейте в тежка тенджера с дебело дъно (утятнице, гусятнице) маслиново масло, поставете лука, гответе на умерен огън за 5 минути, добавете чесън и моркови и се запържва, като се разбърква, на 5 мин. Сложете чушки, обжаривайте 5 мин.
Стъпка 4
На доматите, направете кръстовидни разрези, залейте ги с вряла вода за 30 сек., след това изплакнете със студена вода. Махнете кожата и нарежете доматите на големи кубчета. Добавете зеленчуци и задушете още 5 минути.
Стъпка 5
Опашката търкалят се в брашно. Запържете партии в чист тиган в масло до златисто кафяво от всички страни. Пържени парчета перекладывайте за зеленчуци.
Стъпка 6
Изсипете опашката със зеленчуци, вино, оставете на силен огън, докато заври. Добавете дафинов лист, зърна черен пипер, червения пипер, малко сол. Разбъркайте и оставете да къкри под капак на слаб огън за 2,5 чаени Сервирайте горещо, със селски хляб и андалусийским червено вино.

 

рецептата е взета и преведена от сайта http://hollygenovese.com

 



Тагове:   рецепти,   бичи опашки,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: varlav
Категория: Рецепти
Прочетен: 3336
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930